کاربردهای پوستر
کاربردهای پوستر اگر بخواهیم به زبان ساده پوستر را تعریف کنیم باید گفت پوستر(poster) صفحات کاغذی هستند. که معمولا برای نمایش اطلاعات به صورت عمودی طراحی شوند. به همین دلیل مناسبترین اندازه برای طراحی پوستر کمی بزرگتر از ابعاد یک کاغذ A4 است. با این حال پوسترها ممکن است در ابعاد و اندازههای مختلفی به اندازه یک کارت پستال کوچک گرفته تا یک بیلبورد بزرگ تبلیغاتی در بزرگراهها طراحی شوند! پس از اینکه با مفهوم پوستر و ابعاد و اندازه آن تا حدودی آشنا شدیم باید به سراغ بررسی کارایی آن برویم. پوستر برای اطلاع رسانی یک رویداد مهم و یا تبلیغ یک محصول و یا معرفی یک مکان به کار میرود.
کاربردهای پوستر بنر تبلیغاتی
به عبارتی دیگر میتوان گفت کاربردهای پوستر تا حد زیادی مشابه کاربرد بنر تبلیغاتی است. با توجه به کاربردهای پوستر، معمولا پوسترها را در مسیرهای پرتردد و اماکنی که کردم در آنجا بیشتر رفت و آمد دارند، نصب میشوند. از جمله این اماکن میتوان به رستوران، سینما، فروشگاهها و … اشاره کرد. شاید در این صورت شما به جای طراحی پوستر به یاد طراحی بنر بیفتید. باید گفت هنگامی که قصد معرفی یک محصول جدید را دارید و قصد دارید تا عموم مردم از این مطلب، مطلع شوند، بهترین حالت نصب پوستر به جای بنر است. تجربه ثابت کرده است پوسترها در این اماکن توانایی بیشتری در جذب مردم دارند. اما اینکه یک پوستر چگونه باید طراحی شود تا بتواند مخاطب را در همان نگاه اول جذب کند، مطلبی است. که خود نیاز به یک طراح حرفهای در این زمینه دارد.
طراح موفق و برتر، طراحی است که به اصول طراحی پوستر تسلط داشته باشد و علاوه بر تسلط به نحوه کاربردهای پوستر نیز آگاه باشد. همچنین شرکتهای مختلفی همچون رافست گرافیک نوین در این زمینه مشغول فعالیت هستند. چنین شرکتهایی با مجموعهای از طراحان و گرافیستها به طراحی پوستر، طراحی بنر، سفارش طراحی پوستر و سایر خدمات در زمینه تبلیغات مشغول هستند.
المانهای تشکیل دهنده طراحی پوستر کدام است؟
اگر بخواهیم سراغ بحث طراحی پوستر برویم باید گفت عدم اطلاع رسانی موفق و کامل اطلاعات و اخبار مهم در بین مردم شهر و روستا باعث شد. تا جای خالی یک ابزار مهم جهت انتقال پیامها به شیوه موثر بیشتر از پیش احساس شود. درست در میانه جنگ جهانی اول و دوم بود که طراحی پوستر رونق گرفت و کشورهایی که از این روش برای انتقال پیام انتقال کردند توانستند فرصتهای بهتری از نظر اطلاع رسانی خلق کنند. یکی از این کشورها آلمان بود که توسط نازیها اداره و هدایت میشد. اما برای بررسی اصول طراحی پوستر باید به سراغ عناصر تشکیل دهنده یک پوستر و یا المانهای تشکیل دهنده آن برویم. این عناصر عبارت است از:
ایده پردازی درست
اولین گام به منظور طراحی پوستر، داشتن ایده به منظور اجرای آن بر روی پوستر است. مرحله بعد استفاده از تصاویر و رنگها به منظور طراحی پوستر است.
استفاده از عکس مناسب
در واقع بیشترین عناصر به کار رفته در یک پوستر، در قالب عکسها خود را نشان میدهد.
کاربرد عکس صنعتی در پوستر
در عکسهای صنعتی، موضوع عکس به صورت مستقیم و واضح همان کالای مورد تبلیغ است. به این نوع عکسها، عکس مستقیم نیز گفته میشود.
عکس تبلیغاتی
این مدل عکس برخلاف عکس صنعتی که در بالا ذکر شد، به صورت غیر مستقیم موضوع را به سمت محصول یا کالای مورد تبلیغ میبرد. به همین دلیل به این نوع عکسف عکس غیر مستقیم گفته میشود.
لازم به ذکر است تاریخچه طراحی پوستر به اواخر قرن نوزدهم میلادی و به کشور انگلستان مربوط است. اولین پوسترها در سالهای گذشته بر روی چوب طراحی میشدند. به تدریج طراحی پوستر دچار تغییر و تحولاتی شد. به خصوص در کشور فرانسه یعنی جایی که پدر هنر پوستر یعنی “ژول شره” در آنجا ساکن بود. و بالاخره در خلال جنگ جهانی دوم بود که چاپ و طراحی پوستر به کاغذ و مقوا رسید و توانست جایگاه بسیار خوبی در دنیای تبلیغات برای خود پیدا کند.
بروشور چیست؟
از اصول طراحی پوستر چه میدانید؟
طراحی پوستر به صورت مجموعهای از رنگ، فونت و فرم است. در واقع این سه عنصر دست به دست هم داده و نه تنها در یک پوستر بلکه در یک طرح گرافیکی نیز به خلق یک اثر هنری جدید مشغول میشوند. اما اینکه هنگام طراحی یک پوستر، استفاده از این عناصر باید چگونه باشد، موضوعی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
کاربرد فونت پوستر
برای انتخاب فونت مناسب حتما باید به موضوع مورد تبلیغ توجه ویژه داشته باشید. بدین معنا که برای مثال اگر موضوع پوستر شما مربوط به کودکان است. استفاده از فونتهای کودکانه و یا فونتهایی که حالت فانتزی دارند. بسیار جذاب خواهد بود و باعث جذب کودکان خواهد شد. یا در مثالی دیگر اگر موضوع پوستر شما مربوط به وقایع تاریخی است، استفاده از فونتهای تاریخی مانند فونت میخی و نستعلیق نیز از جذابیت زیادی برخوردار است.
فرم
منظور از فرم همان اشکال و نمادهای به کار رفته در طراحی پوستر است. اشکال و نمادهای هندسی دارای ماهیت احساسی متفاوتی هستند. بدین معنا که مخاطب با دیدن هر یک از آنها احساس متفاوتی پیدا خواهد کرد. برای مثال هنگام طراحی پوسترهای صنایع خودروسازی از خطوط شکسته استفاده میشود. اما برای طراحی پوسترهای صنایع غذایی و یا صنایع اسباب بازی از خطوط ملایمتر و با شکستگی کمتر استفاده میشود. بنابراین توجه به این نکات بسیار ضروری است.
کاربرد رنگ پوستر
رنگها نیز مانند فرمها و نمادها دارای ماهیت خاصی هستند. و هر کدام باعث انتقال احساس خاصی به مخاطب خواهند شد. بدین معنا که مخاطب با دیدن رنگ آبی حس متفاوتی خواهد گرفت نسبت به زمانی که به رنگ قرمز نگاه کند. در مورد طراحی پوستر بهترین حالت استفاده از سه رنگ و نه بیشتر در طراحی یک پوستر است. بدین ترتیب یک رنگ با شدت اهمیت زیاد و رنگ بعدی با شدت متوسط و در آخر استفاده از رنگی با درجه اهمیت پایینتر نسبت به دو رنگ دیگر است.
ذکر همین نکته کافی است که احساسی که هر رنگ به مخاطب منتقل میکند. باعث ایجاد احساسی متفاوت در مخاطب خواهد شد. برای مثال مخاطبان با دیدن رنگهای سرد مانند رنگ آبی احساس آرامش و اطمینان پیدا خواهند کرد. به همین دلیل است که این رنگها در طراحی پوسترهای بانکها و شرکتهای بیمهای سهم زیادی دارد. در مقابل این رنگها رنگ قرمز است. در صورتی که به میزان مناسب استفاده شود باعث افزایش هیجان مخاطب خواهد شد و تاثیر زیادی در باز شدن اشتهای مخاطبان دارد. به همین دلیل این رنگ در طراحی پوسترهای حوزه صنایع غذایی استفاده میشود.
مجموعه افست گرافیک با در دست داشتن تجهیزات و امکانات لازم آماده خدمت رسانی در زمینه چاپ پوستر تبلیغاتی در ابعاد مختلف میباشد.